Номинации за безвкусни реклами!!!

Родната реклама придобива лош вкус 🙁
Седя си пред телевизора и зяпам поредните “грандиозни” шедьоври на TV рекламата, когато нещеш ли пускат някъв запис на терористи, които влачат някакви хора с качулки на главите и започват да бръщолевят на някакъв странен арабскоподобен език, като отдолу върви превод на български. Едва накрая, когато гръмко се появява надписът VIP Brother схващам, че никой не е отвлечен, просто гледам поредната боза от рекламния тийзър на VIP Brother, който започна да ме дразни още с първата реклама сякаш излязла от трилъра “Седем”. Изтърпях дори и втората порция с образа на онзи уж умрял дебелак дето VIP Brother го възкреси за да може да им пуска SMS-си за номинациите.

Но тази третата вече е върхът! След миналата година, когато толкова много хора от цял свят станаха жертва на терористи, (сред жертвите имаше и българи!!!) е твърде вулгарно да рекламираш TV show използвайки подобен сюжет. Ако авторите на тази реклама бяха на мястото на близките на загиналите българи дали щеще да им хареса подобна гавра? Едва ли.
Чудя се къде спи СЕМ и защо тази реклама все още се излъчва, разбирам защо върви по NOVA TV – явно по финансови причини, а и нали Brother- ите там се излъчват, какво значение има проявата на “малко” лош вкус, когато това е едно от печелившите предавания излъчвано в техния ефир ( може би ) ?
Та като говорим за лош вкус да не пропусна да номинирам в тази категория и последната реклама на Nikas (трябва да призная, че аз лично харесвам предишните им реклами), но тази със затрупания под снега шишко с връзка салами под мишница, след като само преди седмица или две един младеж загина след паднала лавина, май не е най блестящата им идея – едва ли под снега ще имаш нужда точно от салам?
Бедни родни зрителю, какво ли още ще ти сервира родния ефир? Въоръжи се с търпение … ще ти трябва 🙂 и вместо да пускаш SMS-си, пусни една номинация тук – 0.00 лв. на минута 🙂