Новото лого на VIVACOM

VIVATEL-и аз бях там… и сега приказвам …

Третият мобилен оператор в България е вече факт, всички вече сме виждали усмихнатото лого на компанията и сме гледали дългите и оттегчителни рекламни клипове за принцесата и градоначалникът, който забранил на всички да говорят и добре че се появил Третият мобилен оператор та това да стане възможно :)…

Tа като говорим за рекламни кампании явно “професионалистите”, които се грижат за имиджа на VIVATEL са стъпили накриво още при създаването на Логото на компанията. Познатото ни усмихнато лого на VIVATEL е част от запазените знаци на компанията “Kyocera Mita”:

http://usa.copystar.com/CopyStarPub/jsp/Kyocera/termsofuse.jsp .

В частта “Trademarks” ясно се виждат всички елементи на техните запазени марки и разбира се “Усмивчицата”, която тук е в червен цвят и която е основния елемент на “новото” логото на VIVATEL. Разбира се по- любопитните от Вас могат да прочетат пълния текст на “Terms of use”, едва ли обаче там ще намерите абзац разрешаващ ползването на знак на “Kyocera Mita” като лого на VIVATEL. 🙂

Kyocera Vivatel Logos

Съвпадение в идеите?,”Гениално” хрумване на създателите на логото на VIVATEL или просто взаимстване? – така или иначе приликата е очевадна, а фактът, че “Kyocera Mita” ползва това лого много преди VIVATEL да съществува и го е запазила като своя марка е неоспорим.
Надявам се че създателите на логото имат някакво обяснение как е станало така, че Третият Мобилен оператор използва логото на “Kyocera Mita” и това лого е вече част от цялата рекламна кампания на VIVATEL.

Е,”viva” (да живее) плагиатството!