Nexus One – Новият Google Smartphone

На 05 Януари Google представи официално своя първи смартфон – Nexus One с операционната система на Google – Android Mobile Technology Platform 2.1 (Eclair) и произведен от базираната в Тайван компания HTC.
Елегантният Smartphone е с 3.7 инчов WVGA тъчскриин, ултра тънък 11.55 мм и с тегло само 130 гр.

Nexus One Tech Specs

Nexus One разполата с 1 GHz core процесор Snapdragon, който позволява безпроблемно едновременно справяне с 3D графиките на Nexus One, както и множеството приложения, които предлага телефона. Времето в режим на разговори е 7 часа, 5 часа при ползване на 3G интернет и 250 часа в режим на готовност, 7 часа гледане на видео и 20 часа аудио. Продажната цена при двугодишен договор с T-Mobile е 179 щатски долара и около 529 без договор.

Надяваме се, че скоро и някой от българските мобилни оператори ще предложи на пазара новия Nexus One и българските потребители ще могат да се възползват от възможностите, които предлага този изключителен телефон.
За съжаление телефоните от такъв клас все още се предлагат на твърде високи цени в България и често са обвързани с дълги договори и скъпи месечни пакети.

Повече информация за пълните характеристики на Nexus One:
Nexus One Tech Specs

както и интересен 3D тур:
Nexus One 3D Tour