Ледена епоха …

… или другото название на сезон Зима в България.
Колко красиво – пухкав бял снежец, кротко си вали и трупа. Автомобилите бавно пълзят по заснежените улици, пешеходците плавно се пързалят по вече хлъзгавите тротоари надявайки се да издрапат до където са тръгнали, зимните спортове са в разгара си. Никой не чисти, всички чакат да пекне слънце и снегът да се стопи, но това не се случва. След няколко часа всичко се е превърнало в безплатна ледена пързалка. След дни, седмици очакване снегът да се стопи вече си живеем в Ледена епоха, поне за няколко месеца или докато природата не се смили над фирмите за почистване и не им спести малко пари, като разкара снега.
 

 
Някои може би глупаво се надяват, че след като вече сме в Европа нещата ще се променят и България ще се превърне в една малка Австрия или Швейцария с прекрасно почистени тротоари и перфектни пътища дори и при зимни условия. Грешка! Картинката от изминалите зими се повтаря и тази година, фирмите, които трябва да почистват безсрамно си прибират парите без да вършат нищо, чакайки пролетта и новия бюджет, с които ще им дадат още парички, защото нещеш ли на края на годината те били свършили и нямало останали такива за снегопочистване и опесъчаване.
Изглежда, че и пътят ни към Европа е доста позатрупан та се придвижваме толкова бавно натам, където вече би трябвало да сме поне от географска гледна точка.