Да прекосиш Европа с автомобил – Австрия

Да прекосиш Европа с автомобил - Австрия Напускаме Унгария с прекрасни впечатления и се отправяме към следващата точка от нашето пътуване – Австрия.
Естествено се движим по перфектен път само дето, колкото повече наближаваме Австрия толкова повече природата се променя и става все по-зелено. В малките погранични селца къщите са спретнати с градинки и подрязани живи плетове, чистотата е впечатляваща.
Последната граница, на която ни спират за проверка е тази между Унгария и Австрия – нищо особено проверка на паспортите ни и бегъл поглед какво има в багажника наДа прекосиш Европа с автомобил - Австрия автомобила. Един малък съвет – показвайте само документите, които ви искат за проверка обикновено лични карти, шофьорска книжка, талон на колата и зелена карта, в противен случай будите подозрение, че нещо не е наред.
Вече сме в Австрия и спираме до първата бензиностанция за да си купим винетка:
Цена на винетка7.60 евро за 10 дни.

Австрийците естествено обмислят нещата по-добре от нас и са на ясно, че повечето туристи, които посещават страната остават седмица и повече, така че с 10-дневна винетка
не им се налага да си купуват месечна винетка както е в BG. Да прекосиш Европа с автомобил - Австрия Учудващо е как при тази цена на винетката /за сравнение повечето Европейски държави използват TOLL система и прекосяването им е десеторно по – скъпо / австрийските пътища са в перфектно състояние, дори и в планинските райони няма и следа от сняг по платното въпреки, че планините са отрупани, мантинелите се мият със специални машини и има кабинки за пътна помощ през всеки два километра.
Движим се към Klagenfurt, където мислим да нощуваме, градчето е близо до границата с Италия.
През целия ни път през Австрия виждаме красиви спретнати къщи, градинки, чисти улици, австрийския перфекционизъм личи дори във всеки малък детайл, мисля, че няма човек,
който да не се впечатли и пожелае да посети Австрия поне още веднъж.
Спираме на бензиностанция във Volkermarkt, малка изненада приемат се плащания само с кредитни карти – нямаш карта – няма бензин 🙂 , така че е добре да разполагате с Mastercard
или Visa за да не останете неприятно изненадани, защото на повечето бензиностанции просто няма начин да платите cash 🙂 . Цената на бензина е – 1.05 евро за 95 и 1.18 евро за 98.

Късно вечерта пристигаме в Klagenfurt – нямаме резервация, (което разбира се не е много разумно от наша страна), така че тръгваме да си търсим хотел, повечето са пълни и си налага
доста да обикаляме из града, но поне има какво да се види, Klagenfurt е сравнително малък, но много красив град, с прекрасна архитектура.
Най-накрая за щастие откриваме места в хотел Aragia80 евро за двойна стая е приемлива цена, особено след като чухме доста баснословни цени в някои други хотели, които изглеждаха далеч по-зле от този. Персоналът говори английски, хотелът е доста добър, дори отличен за тази цена – разбира се не се пуши в стаите, единствено в ресторанта. Австрийците са изключително учтиви и впечатляващо дисциплинирани – нещо, което би ми се искало да видя и в българските хотели, където цените вече гонят австрийските, но винаги нещо куца в обслужването.
 Напускаме с неудоволствие хотела на следващата сутрин и потегляме към границата с Италия, която ще прекосим близо до Tarvisio (Италия).
Австрия е държава, за Да прекосиш Европа с автомобил - АвстрияFEELLAZY.COMкоято могат да се напишат много и все хубави неща и държава, в която има много какво да се види. Нашата цел е обаче да прекосим Европа с автомобил и да предобием само бегли впечатления как един българин (вече като европейски гражданин) може да се придвижва из Европа. Австрия определено обаче остави прекрасни впечатления у мен и желанието да я посетя отново защото това определено е държава с много история и забележителности, които си заслужават да бъдат видяни, държава в която наистина се чувстваш Европеец.

Полезни връзки:
Сайтове, които можете да ползвате за резервации:
Сайт на хотел “Aragia”
Сравняване на цени на Хотели
Booking

 


View Larger Map