PayPal продължава да дискриминира България и Румъния

Вероятно много от нас са си мислели, че като станем член на Европейския съюз и всички врати ще се отворят пред нас, както са отворени за европейските граждани, да обаче „вратата на PayPal“ все още стои затръшната пред гражданите на България и Румъния.:(

Pеших да изпратя отново email на PayPal и да ги попитам дали като членове на Европейския съюз вече можем да ползваме услугите им. Какато можете да се досетите получих стандартен отговор в типично за големите US компании любезен и безполезен стил (можете да прочетете пълния текст най долу на този пост).

Apologize for any inconvenience„, „will try my best to help you„, „appreciate the opportunity to assist you“ – бла-бла, какво всъщност ми assist- ват като ми казват, че ще има доста да почакам за да им стана клиент. Като се разтърсих малко из Net-а открих същото писмо цитирано от хора, които са им задали същия въпрос.
Не че няма алтенативи на PayPal, но аз лично много се дразня, когато почнат някои „важни особи“ да обясняват, че вече сме равноправни Европейски граждани с равни права – не сме и скоро няма да бъдем и PayPal няма да е единствената компания, която ще Ви отговори „Много важно, че вече сте в Европа„. Да пътуваш с дипломатически паспорт не е същото като да минаваш например Гръцката граница, като редови Български гражданин, нито пък редовия гражданин може да си има .eu блог ако го е регистрирал преди 01 Януари 2007, какъвто има нашия Външен министър и блога все още е онлайн. Много от .eu домейните регистрирани от българи преди 01 Януари 2007 им бяха отнети, разбира се те не са спазили условието да си европейски гражданин при регистрацията, но както казах правилата би трябвало да важат за всички.
 

 
Мноооого се надявам да не чакаме още 10 години преди да започнат да ни възприемат като нормални европейци и когато кажем, че сме Българи да не получаваме отговор „SORRY„.

==========================================

Thank you for contacting PayPal.

My name is ХХХХ, and I understand your concern regarding the use of
PayPal’s services. I apologize for any inconvenience this may have caused
you. I will try my best to help you out with that.

We sincerely appreciate your interest in becoming a PayPal member.
Unfortunately, we are not yet providing services for the country or region
in question. Establishing our service in each new country or region
involves complex changes due to different regulations. We are always
looking to expand our availability; however, due to the complexities of
global expansion, we cannot provide a specific time frame. We are working
hard and look forward to expanding our services to additional countries and
regions in the future.

Visit https://www.paypal.com/ and click the „PayPal Worldwide“ link in the
upper right corner of the page for more information on the countries and
regions that PayPal supports.

I appreciate the opportunity to assist you. We are committed to making your
experiences at PayPal pleasant and rewarding.

Sincerely,
PayPal Community Support

==========================================


 

 • SteP

  Когато видим ebay.bg тогава и PayPal ще заработи с България 🙂
  Дотогава не виждам, защо да не ползвате Moneybookers или 2CO .
  Moneybookers са попрекалили малко с процеса по верификация, но след това се работи леко с тях (стига да не ти дотрябва поддръжката им 🙂 ).
  2CO са си OK, въпреки че ако човек търси кусури и на тях ще им намери.

 • web

  Хехехе, не мога да не се съглася – когато видим ebay.bg тогава и ще видим PayPal България :)) ,което ще рече, че няма да е скоро. 🙂 Дори и да стане скоро Българи (живеещи в БГ) няма да могат да ползват всички услуги предлагани от PayPal.
  Иначе аз ползвам услугите и на трите компании (PayPal, Moneybookers и 2CO) и трябва да призная, че винаги когато мога да избирам предпочитам Moneybookers.
  Имайте си все пак едно наум, защото съпорта им наистина е трагичен (а английския им е като моя в предучилищна 🙂 ) – бяха ми загубили $1800 USD и не можеха да ги намерят повече от месец!!!
  За щастие накрая си ги получих все пак 🙂

 • web

  И така от PayPal решиха да ме опровергаят – Български граждани вече могат да изпращат пари към други членове на PayPal мрежата! 🙂