Не започвайте ремонт ако нямате железни нерви

Обикновено ремонтите приключват на есен, защото както всички знаем зимата е неподходящ сезон за подобни неща.
Е, нашият ремонт започна през юли и сега (в началото на Октомври) е горе-долу е някъде по средата.
За моя изненада, въпреки всичките ужасии, които изчетох за фирмите за дограма аз попаднах на що-годе свястна фирма, която ни смени дограмата дори по-рано от договорения срок.
Друг е въпросът, че след като ти сменят дограмата дупките, които зейват са си твой проблем (след като идват и ти
издънват старите прозорци, защо никоя фирма не предлага като допълнителна услуга срещу заплащане тяхното запушване??).

Като тръгнеш да си търсиш майстори разбираш, че общо взето всички са много заети и подмазването на прозорци е дребна работа, с която никой не иска да се захване. А при нашето некачествено строителство гледката около новия ви прозорец не е никак красива и не можеш просто да я игнорираш и да продължиш с ремонта.
Ако в крайна сметка намериш някой майстор да свърши работата се приготви да станеш хамалин защото уж са “Майстори” ама не могат да преценят колко материал им трябва (трябва да купуваш и мъкнеш ) и започва една – материалът свърши ще дойдем пак утре, купуваш си материал, но “Утрето” става вдругиден и историята се повтаря докато ти дойде да завиеш. Отпуската ти свършва и ти се примиряваш, че още поне месец ще газиш из мръсотията, която си върви в комплект с майсторите, не можеш и тон да повишиш щото току виж си събрали чуковете и работата останала недовършена.
 

 
В общи линии един свърши нещо, дойде следващият и охлепа вече свършеното и ти само вървиш събираш боклуци и стискаш зъби.
Майстор да си в днешно време ….еииии

За тези от вас който възнамеряват да правят ремонт един съвет, не си мислете, че като сте събрали достатъчно пари и сте си взели отпуск всичко е наред, трябва да имате и железни нерви ама от по-здравите и да сте подготвени да превърнете дома си в строителна площадка за неопределено време 🙂