Български Пощи ме разочароваха за пореден път

Често използвам услугите на Български пощи най-вече за да изпращам препоръчани писма. За изминалите няколко години цените на услугите им се увеличиха доста, но нивото им си е все същото. Въпреки че в нашия клон на пощата има няколко гишета не си спомням някога да съм ги виждал да работят всичките заедно, опашките са винаги големи,
а служителките крайно туткави и нелюбезни, когато носиш повечко писма трябва да им правиш опис уж за да не създаваш опашка ама подозирам, че причината е просто за да не изтормозиш от работа клетите служителки, които ползват компютрите си точно толкова умело колкото би ги ползвала баба ми 🙂

 
За раздавачките направо нямам думи, от всичките, които са идвали да доставят пратки или обратни разписки има само една, която си върши съвестно работата (да е жива и здрава) останалите са истинско бедствие, пускат известията където сварят, по чужди кутии, под вратата, около вратата.
Непрекънато ми връщат недоставени писма уж адресът не бил точен, получателят не съществувал, а в един от случаите бяха написали, че получателят бил починал (слава богу човекът си е жив и здрав), което не мога да кажа за мозъка на този който е писал известието :(.
При условие, че едно препоръчано писмо с обратна разписка струва около 1.80 лв. подобно обслужване е недопустимо.

 
А пък какво да кажа за международните пратки, цените са безбожно високи в сравнение с тези в много други европейски държави – обслужването е отново ужасно, взимат ти двойно за приоритетна (бърза) пратка ама тя не пристига никак приоритетно, 15-20 дни за доставка на такава пратка са доста дълъг срок :(.
Ясна информация за точния срок на доставка и разликата при стандартна и приоритетна пратка не можеш да получиш.
Да не говорим, че вече за втори път ми се случва пратка да изчезне, първият колет така и не го получих, а втория, който аз изпратих в края на април все още не е пристигнал там за където го изпратих, въпреки, че си платих допълнително !!! за по-бърза доставка и такса за препоръчана пратка.
Сега съм подал молба за издирване на пратката, на която според служителката, която прие молбата мога да получа отговор след около 2-3 месеца!!! Честно казано не разбирам, защо този срок е толкова дълъг – има телефони, компютри, факсове …
не живеем в каменната ера и предполагам, че не им се налага да ходят пеш до еди коя си държава за да проверят :)). Така че не ми остава друго освен да чакам (а вие очаквайте продължение по темата, когато евентуално чакането ми бъде възнаградено с откриването на причината за изгубения ми колет).

 • Acid

  Кратко продължение по темата „Български пощи“

  Моят изгубен колет се намери след като пуснах молба
  да го издирват. Разбира се не получих никакъв смислен
  отговор защо пратката ми е върната обратно, само мъглявото
  обяснение, че печатите, на които трябва да се чете основанието
  за връщане на пратката били неясни и в крайна сметка нали
  пратката не се е изгубила всичко било наред???
  Само дето парите, които платих за колета така си
  останаха за моя сметка и през времето докато чаках да ми
  намерят колета ми се наложи да изпратя нов със същото
  съдържание, който разбира се беше получен.
  От цялата история джобът ми олекна с около 50.00 лв.,
  но какво са 50 лева при нашия „висок стандарт“ :((

  Междувременно трябваше да изпратя писмо до Щатите,
  не чак толкова важно че да ползвам куриерска служба
  и го изпратих отново с Български пощи – препоръчано,
  с обратна разписка, бърза пратка, Air mail, абе всички
  екстри, за които можеш да се сетиш и да платиш. За едно
  мижаво пликче от 30-тина грама платих почти 15 лева и
  както можете да се досетите сега два месеца по-късно
  обратната ми разписка все още не се е върнала.
  Обясниха ми, че отново трябва да пусна молба за издирване :((

  Започвам да си мисля че основната услуга предлагана
  от нашите родни пощи е „Губене на пратки“ – цената варира
  в зависимост от това което пращате и в някои случаи
  може да ви излезе доста солено.

 • web

  Започвам да си мисля че основната услуга предлагана
  от нашите родни пощи е “Губене на пратки”

  Хахаха, това ми хареса :))
  Няма да питам дали „Български пощи“ са те
  компенсирали по някакъв начин, защото
  предварително зная отговора. D:

 • teddybear

  За огромно съжаление, явно Българските пощи продължават да работят усилено по основната си услуга „губене на пратки“ и явно са добавили и нова „крадене на пратки“. От септември до сега трябваше да получа 5 пратки от чужбина. Получих само три, другите две изчезнаха неизвестно къде. За последната днес получих обяснение „пристигнала е в България, но не се знае къде е“. Просто нямам думи. Това е „професионалния и компетентен“ отговор, за който се наложи дори да си платя 55 ст. за „услугата“.
  Ако имате възможност не ползвайте родните пощи, те са крадци и мошенници.

 • Acid

  Наистина за голяма съжаление качеството на услугите, които предлагат Български пощи е под всякаква критика. На скоро ми се наложи да заплатя странната такса от 5.00 лв., която плащат всички, които получават колетни пратки от чужбина за обработка на документи ??? при условие,че изпращача е заплатил всички пощенски разходи. Не знам да съществува подобна такса в някоя друга европейска държава. Не зная също защо в България не се предлага услугата доставка на колетни пратки над 2.00 кг. на адрес? Съвсем нормално е да ти доставят колет например 5.00 кг. или дори повече във всяка една държава от Европейския съюз, но не и в
  България.
  У нас препоръчаните пратки са само до 2.00 кг., което според мен е прекрасно извинение пратките да бъдат губени, защото могат да се проследяват и застраховат само препоръчани пратки, тези, които са с по-голямо тегло понякога просто изчезват без обяснение или обезщетение за изпращача или получателя.