Български Пощи ме разочароваха за пореден път

Често използвам услугите на Български пощи най-вече за да изпращам препоръчани писма. За изминалите няколко години цените на услугите им се увеличиха доста, но нивото им си е все същото. Въпреки че в нашия клон на пощата има няколко гишета не си спомням някога да съм ги виждал да работят всичките заедно, опашките са винаги големи,
а служителките крайно туткави и нелюбезни, когато носиш повечко писма трябва да им правиш опис уж за да не създаваш опашка ама подозирам, че причината е просто за да не изтормозиш от работа клетите служителки, които ползват компютрите си точно толкова умело колкото би ги ползвала баба ми 🙂

 
За раздавачките направо нямам думи, от всичките, които са идвали да доставят пратки или обратни разписки има само една, която си върши съвестно работата (да е жива и здрава) останалите са истинско бедствие, пускат известията където сварят, по чужди кутии, под вратата, около вратата.
Непрекънато ми връщат недоставени писма уж адресът не бил точен, получателят не съществувал, а в един от случаите бяха написали, че получателят бил починал (слава богу човекът си е жив и здрав), което не мога да кажа за мозъка на този който е писал известието :(.
При условие, че едно препоръчано писмо с обратна разписка струва около 1.80 лв. подобно обслужване е недопустимо.

 
А пък какво да кажа за международните пратки, цените са безбожно високи в сравнение с тези в много други европейски държави – обслужването е отново ужасно, взимат ти двойно за приоритетна (бърза) пратка ама тя не пристига никак приоритетно, 15-20 дни за доставка на такава пратка са доста дълъг срок :(.
Ясна информация за точния срок на доставка и разликата при стандартна и приоритетна пратка не можеш да получиш.
Да не говорим, че вече за втори път ми се случва пратка да изчезне, първият колет така и не го получих, а втория, който аз изпратих в края на април все още не е пристигнал там за където го изпратих, въпреки, че си платих допълнително !!! за по-бърза доставка и такса за препоръчана пратка.
Сега съм подал молба за издирване на пратката, на която според служителката, която прие молбата мога да получа отговор след около 2-3 месеца!!! Честно казано не разбирам, защо този срок е толкова дълъг – има телефони, компютри, факсове …
не живеем в каменната ера и предполагам, че не им се налага да ходят пеш до еди коя си държава за да проверят :)). Така че не ми остава друго освен да чакам (а вие очаквайте продължение по темата, когато евентуално чакането ми бъде възнаградено с откриването на причината за изгубения ми колет).