БТК ADSL две години след старта

БТК ADSL две години след старта

Lubo BTC-to

Минаха почти две години от стартирането на новата услуга на БТК – ADSL, на която уморените от безнадежното обслужване на местните ланки потребители възлагаха големи надежди, че най сетне ще имат свестен НЕТ.

Като един от първите клиенти на тази услуга трябва да призная, че в началото услугата беше по-добра от всички останали четири, които бях ползвал. Е разбира се има два недостатъка според мен: Твърде високите такси в сравнение с таксите за подобни и по-добри като технически параметри услуги по света и едногодишния срок на договора, който не можеш да прекратиш преди изтичането на срока, така или иначе дължиш таксите до края на договора.
Миналата година се вдигна голяма шумотевица, че се очакват големи промоции и намаление на цените, но за изненада на всички таксите бяха намалени само със смешните 5-6 лева за всички пакети, е да вдигнаха двойно скоростите, но цената пак си остана висока дори и при тези скорости.

Вероятно БТК събра достатъчно клиенти с дългосрочни договори, които не могат така или иначе да бъдат прекратени независимо дали качеството на услугата е добро или не (защото такава клауза в договора няма-клиентът е винаги прецаканата страна) и главно външният трафик започна все по-често да изчезва, връзката да се дропва и определени групи IP адреси да не могат да се ресолват. То не бяха профилактики, смени на трасета, проблеми с трасетата и IP-тата… Да, има денонощен супорт (за разлика от местните ланки, които си тръгват в 6 часа и ако нета ти изчезне през нощта забрави, че някой ще ходи да ти търси къде по трасето е проблема), но, едно голямо НО, моля от супорта на БТК ADSL не подценявайте потребителите си, ние не виждаме компютър за пръв път, виждали сме нормален и скапан Traceroute и знаем, че Нета не изчезва щото ние си бърникаме из компютъра и сме го скапали, а защото проблема е при Вас.

Като “накачате” повече потребители нека това да не е за сметка на качеството на услугата, защото увеличаването на броя на клиентите изисква и повече ресурси. И най-важното, но то може би касае мениджърите на БТК, все някога идва време договорите да се подновяват и като дойде това време все се чудя защо повечето промоции са само за нови клиенти?
Ами тези, които от години използват вашите телефонни услуги, ADSL, ISDN и напоследък мобилни телефони и съвестно си плащат сметките години наред?