Големият SPAM от “Големия Кеш” най-после спря

В края на Септември стартира новата игра Големия Кеш с големите парични премии и познатото рекламно лице на любимия за много българи водещ на шоуто Стани богат.
Аз лично си отдъхнах с облекчение, когато играта свърши в края на Декември. Предполагам, че победителите в играта са наистина много щастливи с парите, които са спечелили, да им са честити!, но докато играта вървеше на мобилния ми се изсипаха безброй SMS-и от номер 500 приканващи участие в играта, изтриваш няколко и на следващия ден са кацнали други.

Смятам, че при наличието на толкова реклама в медиите, тези които искаха да играят са играли, а тези, които не са имали желание да участват можеха да бъдат оставени на спокойствие не Спамени със SMS-и. Не знам какви са били условията за изпращане на SMS-и от номер 500 за М-тел, Глобул и Виваком и слабо ме интересува, но смятам, че изпращането на голямо количество съобщения от един и същ номер без съгласието на получателя е по-известно в света с названието SPAM.
 

 
Не ми е известно друга игра или TV шоу в България да е използвала подобни похвати примерно за да ни приканват да гледаме определено предаване.
В уеб страницата на bigcash.bg в често задавани въпроси имаше отговор на въпроса как можеш да прекратиш участието си в играта, но не видях отговор на въпроса, как можеш да прекратиш получаванито на нежелани SMS-и приканващи те да участваш. За щастие играта свърши и се надявам, че скоро няма да се появи нейното второ издание или продължение.