Новото лого на VIVACOM – открийте разликите

VIVACOM е новата търговска марка на обединените БТК и VIVATEL. Всички вече получихме новите си сметки с новото лого на компанията и гледаме новите реклами на VIVACOM по телевизията.
Някак странно графичния знак от новото лого на компанията твърде много напомня на логото на Sony Ericsson:
www.sonyericsson.com
www.vivacom.bg

Sony Ericsson Logo

Sony Ericsson Logo

Преди време логото на VIVATEL създадено от друга рекламна агенция същото така странно напомняше на логото на друга международна компания Kyocera Mita.

Дали сходството в логата на VIVACOM и Sony Ericsson е случайно или просто дизайнерите създали логата на двете компании са имали сходни идеи?, това вероятно е известно само на рекламната агенция, която се грижи за брандинга на VIVACOM.
Предполагам, че създаването на лого за компания от ранга на VIVACOM и неговото налагане като търговска марка е доста сериозна финансова инвестиция и би трябвало да бъде нещо наистина оригинално, тук обаче креативът очевидно липсва.
Освен интересната прилика с графичния знак на Sony Ericsson рекламната агенция създала логото на VIVACOM се е натъкнала и на и на друга явна прилика с логото на друга известна италианска фирма, можете да прочетете интересна статия по темата във Frog News.